Trenger vi kultursjef i full stilling?

Innleggsforfatter Jan Erik Øvergård
Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Fjell-Ljom hadde for en tid tilbake en god lederartikkel der de stilte spørsmål ved antall lederstillinger i Røros kommune, nå som økonomien igjen er på ROBEK-nivå.

Det har vært dørgende stille både fra politikere og byråkrater om dette betimelige spørsmål: Skal man kutte, er det kostbare stillinger som monner mest. Altså lederstillinger. Og hvor mange ledere trenger man egentlig i Røros kommune?

Imens står en av disse lederne, kultursjefen, i kommunestyret og toer sine hender. I gjennomgang av kostnader, har han funnet ut at han kan kutte tilskuddene til frivilligheten i kommunen.

Sitat fra Arbeidets Rett:

«Årets tilskuddsordninger som hadde søknadsfrist 1. mai har ikke blitt utbetalt, og nå vurderes det om tilskuddene ikke skal utbetales. Det er tilskudd til idrettsformål, arrangementsstøtte, tilskudd til fritidskulturlivet og prosjektstøtte. Det vil utgjøre en sum på 350.000 for 2024. I tillegg skal det vurderes å se på størrelsen på tilskudd for kommende år.»

Er dette symptomatisk for Røros kommune? Kutt i alt annet enn en topptung og tilsynelatende nokså handlingslammet kommuneadministrasjon.

Ansvaret for å rydde opp i dette hviler både på politisk ledelse og kommunedirektør. Er man sjef, må man være i stand til å ta upopulære avgjørelser.

Skal man ikke realitetsbehandle søknader om kommunalt tilskudd til idrett, kultur og frivillighet, trenger vi kanskje heller ikke kultursjef i full stilling?

Powered by Labrador CMS