Foreslår å myke opp eierkravene i Ren Røros

DÅRLIG ØKONOMI: Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås har informert ansatte i Røros kommune om status på økonomien i kommunen i et digitalt allmøte.
FORESLÅR ENDRINGER: Administrasjonen i Røros kommune, her ved kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås, foreslår at kommunestyret vedtar å myke opp kravene for å kunne eie A-aksjer i Ren Røros AS.

Torsdag skal kommunestyret behandle aksjesaken i Ren Røros.

Publisert Sist oppdatert

I torsdagens kommunestyremøte skal kommunestyret bestemme hvordan kommunen skal stille seg i forhold til aksjesaken i Ren Røros. 

I forkant av møtet har kommunedirektøren kommet med følgende forslag til vedtak: 

Forslag til vedtak:

Kommunestyret ber ordfører om å legge følgende til grunn i representasjonen av Røros kommune i ekstraordinær generalforsamling i Ren Røros AS høsten 2024 : 

1. Den 8. juni 2024 sendte styret ut brev til alle eiere av A-aksjer som ikke oppfylte kravene i vedtektene for eierskap, med beskjed om at forholdet måtte rettes opp eller at aksjene måtte avhendes. Kommunestyret ønsker at alle som eide aksjer i Ren Røros AS på det tidspunktet brevet ble sendt og som hadde fått eierskapet godkjent av selskapets styre, skal få varig godkjenning som eiere. Kommunestyret ønsker også at disse aksjeeierne skal gis full berettigelse til utbytte for 2023. 

2. Kommunestyret legger vekt på at styret skal påse at vedtektene i selskapet følges fra og med datoen for ekstraordinær generalforsamling - herunder at det ved overdragelse av aksjer ved arv ikke skal gis fritak for personklausulene for eiere av Aaksjer. 

3. Kommunestyret mener at vedtektenes §3 bør endres slik at bare personer eller virksomheter som oppfyller følgende kriterier kan godkjennes som eiere av A-aksjer i Ren Røros AS: - Personer med folkeregistrert adresse i Røros kommune eller de delene av Os kommune som faller inn under selskapets konsesjonsområde og som er strømkunde eller kunde for fjernvarme hos selskapet - Personer som er eiere av fast eiendom i Røros kommune eller de delene av Os kommune som faller inn under selskapets konsesjonsområde og som er strømkunde eller kunde for fjernvarme hos selskapet - Virksomheter som har aktivitet i Røros kommune eller de delene av Os kommune som faller inn under selskapets konsesjonsområde og som er strømkunde eller kunde for fjernvarme hos selskapet 

4. Kommunestyret mener at vedtektenes §3 bør endres slik at hver eier av A-aksjer kan eie maksimalt 50 aksjer i stedet for dagens begrensning på 25 aksjer. 

5. Kommunestyret ber styret i Ren Røros om formulere et god og tidsriktig sett med vedtekter og samtidig vurdere om det er ytterligere paragrafer som bør revideres. Dette bør legges frem dette som råd til eierne enten på ekstraordinær generalforsamling høsten 2024 eller på ordinær generalforsamling våren 2025.

Røros kommune er største aksjeeier i selskapet. De eier 21.580 B-aksjer. Kommunens eierskap blir representert ved ordfører Isak V. Busch. 

Busch sier til Fjell-Ljom at han forholder seg til kommunestyrets beslutning. 

– Kommunestyret gir meg mitt mandat, sier han. 

Personlig synes han forslaget til kommunedirektøren er klokt. Arbeiderpartiet skal ha et gruppemøte tirsdag kveld der de skal bestemme hvordan de stiller seg til saken rent politisk. 

– Vi får se hva vi lander på, dette er en sak som har skapt mye engasjement, konkluderer han. 

Powered by Labrador CMS