Ren Røros svarer på kritikken:

– Nordbrekken er feilaktig oppført som aksjonær

SVARER: Kristian Holm svarer på kritikken fra Kon Harald Nordbrekken. Han stiller samtidig spørsmål ved andre kritiske røster. – Gitt at det er flere som uttrykker sterke meninger om denne saken som selv har hatt posisjoner i Ren Røros, sier han.

Kristian Holm sier han har forståelse for synspunktene til Jon Harald Nordbrekken. Samtidig understreker han at Ren Røros-aksjen ikke er for spekulasjon. – Det er den særdeles lite egnet til, sier han.

Publisert

Konsernsjef i Ren Røros, Kristian Holm sier han har stor forståelse for Nordbrekkens syn på saken om oppryddinga i selskapets A-aksjer.

– Slik vedtektene står nå, er det klart at Nordbrekken er en av de aksjonærene som egentlig er feilaktig oppført som aksjonær i Ren Røros. Dette gjør at jeg personlig føler sterkt på hvor uheldig dette er for han og de mange andre som faller inn under dette.

 – Eierne har bestemt vedtektene

 Han sier det er viktig å understreke at det ikke er dagens styre eller administrasjon som har utarbeidet vedtektene, men at det samtidig er like viktig å understreke at styret og dermed administrasjonen har plikt til å følge dem.

– Det er faktisk våre eiere som selv har utformet vedtektene og som i etterkant flere ganger har behandlet og godkjent disse på generalforsamling. Senest i 2021. Ut fra de mange kommentarene man ser knyttet til denne saken, så kan det se ut som at enkelte er av den tro at det er valgfritt om man ønsker å følge vedtektene, noe som altså er kategorisk feil.

 Undrende til tidligere posisjonerte

Holm sier at han synes det framstår mer underlig for ham at problemstillinga ikke har vært tatt tak i tidligere.

– Gitt at det er flere som uttrykker sterke meninger om denne saken som selv har hatt posisjoner i Ren Røros hvor man kunne ha håndtert dette på et tidligere tidspunkt, poengterer konsernsjefen.

– Særdeles lite egnet for spekulasjon

Han understreker at Ren Røros ikke kommenterer aksjeprisen, men at selskapet forholder seg til at det er en transaksjon mellom kjøper og selger. Samtidig er han tydelig på at restriksjonene i vedtektene trekker prisen ned.

– Selvsagt gjør de det, men så blir det jo et spørsmål om dette er en god aksje for spekulasjon, eller sagt med andre ord: kjøper man en Ren Røros-aksje for å spekulere på verdien? 

– Min påstand er vel at det er den særdeles lite egnet til og jeg vil nok sterkt advare mot at man har dette som motivasjon for å handle med aksjen da det kan medføre stor risiko, sier han.

Powered by Labrador CMS