Er helt nødvendig:

– Viktig at det bygges opp gode rehabiliteringstilbud

ENN SÅ LENGE: Unicare Røros driver fortsatt rehabilitering.

Å ha god livskvalitet og kunne mestre eget liv er viktig for oss alle, skriver Truls Vasvik og Tove Elise Madland i dette leserinnlegget.

Publisert

Trygge og gode rehabiliteringstjenester er en viktig del av vår felles helsetjeneste!

 Å ha god livskvalitet og kunne mestre eget liv er viktig for oss alle. Rehabilitering- og habiliteringstjenesten i våre sykehus og kommuner er derfor helt nødvendig for å leve gode liv uansett hvor vi bor, om en skulle bli syk eller rammet av ulykke.

 Å ha en god rehabiliteringstjeneste er viktig, det å få trene opp tapte funksjoner etter sykdom eller ulykke er avgjørende for den som rammes. Derfor er det viktig for Arbeiderpartiet at det bygges opp gode rehabiliteringstilbud, både i våre kommuner og sykehus. For de av oss som vil trenge habilitering, er det avgjørende at samarbeidet mellom bruker, pårørende og helsetjenesten er god. Dette for å sikre at de som er født med funksjonsnedsettelser, eller sykdom og skade som barn og vil trenge oppfølging hele livet, får de hjelpen de trenger.

Noen av oss faller dessverre ut av arbeidslivet, enten for kort tid eller på lenger sikt. For dem det gjelder er det viktig at det finnes gode arbeidsrettede rehabiliteringstilbud. Dette er tilbud som gir veiledning og hjelp til å kunne mestre og komme tilbake i arbeidslivet, her finnes det heldigvis mange gode tilbud hos ideelle aktører. I en tid hvor vi mangler ansatte er det avgjørende at vi lykkes med å hjelpe mennesker tilbake til arbeidslivet.

Truls Vasvik, helsepolitisk talsperson, Arbeiderpartiet og Tove Elise Madland, stortingsrepresentant Helse- og omsorgskomiteen, Arbeiderpartiet

 I Nasjonal helse- og samhandslingsplan er Arbeiderpartiet og Senterpartiet tydelige på at samhandlingen mellom brukere og de ulike rehabiliteringstjenestene må bli bedre. Mange av de tilbakemeldinger vi har fått går på at en ikke får god nok informasjon. Videre sier mange at de heller ikke får vite om sine rettigheter, ei heller informasjon om de ulike tilbudene som finnes. Vi vet at mennesker med kroniske lidelser ofte ikke får den hjelpen de har rett på, derfor må vi styrke samhandlingen mellom brukere og de ulike pasientgrupper. I Nasjonal helse- og samhandlingsplan ble det vedtatt et varig rekruterings- og samhandlingstilskudd, nettopp for å sikre at blant annet kronikere opplever et tjenestetilbud i tråd med den hjelpen de trenger.

Pasienter og brukere i hele landet skal ha lik tilgang til trygge og gode helse- og omsorgstjenester til rett tid og på rett sted. Det skal vår felles helsetjeneste sørge for.

Truls Vasvik, helsepolitisk talsperson, Arbeiderpartiet

Tove Elise Madland, stortingsrepresentant Helse- og omsorgskomiteen, Arbeiderpartiet

Powered by Labrador CMS