ANNONSE

Tips for korrekt lagring av vin på lang og kort sikt

Å servere en deilig flaske vin hjemme kan være en fryd.

Annonsert innhold fra Wineandbarrels.

 Å servere en deilig flaske vin hjemme kan være en fryd. Smakfull vin utgjør perfekt tilbehør til bedre måltider, og hører hjemme til fest og i sosiale lag på hjemmebane. Selvsagt er det også trivelig å unne seg et glass med noe godt i når du ønsker å slappe av i godstolen.

For å kunne servere vin som smaker akkurat sånn som den skal, er du avhengig av korrekt oppbevaring. Det gjelder både dersom du ønsker å lagre vin på kort eller lengre sikt. Hos Wineandbarrels byr vi et stort utvalg av oppbevaringsløsninger for vin. Det inkluderer ulike typer vinskap og vinstativ.

I denne artikkelen byr vi fra Wineandbarrels på noen nyttige tips for deg som ønsker å lagre vin på best mulig vis, uavhengig av om du ønsker å samle vin over tid, eller ganske enkelt sørge for at vinen smaker så godt som mulig når den serveres. Vi håper de kan hjelpe deg å nyte din vin med størst mulig glede.

Slik holder du dine vinflasker smakfulle og serveringsklare på kort sikt

Det viktigste å huske på for korttidslagring av vin, er lav temperatur. Oppbevarer du vinflasker i et for varmt miljø, kan vinen bli skadet selv i løpet av ganske så korte perioder. Optimal lagringstemperatur er generelt sett rundt 10 til 15 grader.

Du bør også påse at vinflasker ikke utsettes for direkte lys. Særlig sollys kan være meget uheldig, og påvirke vinen negativt selv på kort sikt. En mørk lagringsplass er en nødvendighet. Det er en grunn til at kjellere jo tradisjonelt sett brukes til å lagre vin.

Det er dessuten helt essensielt at du sørger for å oppbevare vinflasker horisontalt, ikke vertikalt, dersom de har naturkork. En kork kan tørke ut på relativt kort tid dersom den ikke er i berøring med vinen i flasken.

Til sist bør du passe på at ikke flasker utsettes for vibrasjon og bevegelser. For eksempel ved å la de stå i en kjøleskapdør som til stadighet åpnes og lukkes, eller på ujevnt underlag. Risting er uheldig for vin selv på kort sikt.

Korrekte lagringsforhold er avgjørende for å lagre vin over tid

Hvis du liker å investere i vinflasker som skal lagres over tid, gjerne mange år, er det helt avgjørende at du er påpasselig med lagringsforholdene. Temperaturen for langtidslagring er også 10 til 15 grader, men for oppbevaring over lang tid blir stabilitet en svært viktig faktor. Du bør unngå å la flasker som ikke skal drikkes før om flere år i frem i tid ligge i rom hvor det er temperaturendringer i henhold til årstidene, for eksempel.

Også luftfuktigheten skal holdes jevnt på om lag 60 til 70 prosent. Dette er svært viktig for flasker med naturkork, som jo er det vanligste for årgangsvin som skal få ligge og godgjøre seg i årevis.

Ventilasjon er nok en avgjørende faktor. Du må passe på at det ikke oppstår mugg og råte der hvor vinen ligger til lagring.

Kjøp vinskap til kort- og langvarig oppbevaring hos Wineandbarrels

Den gode nyheten er at alle faktorer som behøves for å lagre vin på riktig måte, både over lang og kort tid, oppfylles av vinskap som du kan kjøpe hos Wineandbarrels. Vi har store og små skap i utvalget. Flere av dem byr på ulike temperatursoner, og passer vel så godt for de som bare ønsker å gi sine vinflasker best mulig serveringstemperatur, og ambisiøse samlere som er ute etter riktig sted for å oppbevare sine skatter opp gjennom årene.

Det er bare å avlegge vår nettbutikk et besøk. Du vil sikkert finne en løsning som passer for deg.

Powered by Labrador CMS