Tester tyfoner og varsel på mobil:

Ny runde med sirener

NØDVARSEL: På onsdag kommer det en ny runde med varsel.

Onsdag 10. januar klokka 12.00 testes nødvarsel på mobil og Sivilforsvarets varslingsanlegg over hele Norge i en felles nasjonal varslingsprøve.

Publisert Sist oppdatert

– Nødvarsel på mobil testes til hele befolkninga både for å gjøre befolkninga kjent med hvordan det oppleves å få et nødvarsel og for å sikre at systemet fungerer som det skal. Det skriver Direktoratet for samfunnstrygghet og beredskap. (DSB) i en pressemelding.

Testen går ut til alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner og enheter som befinner seg i Norge og som er koblet til 4G- og 5G-nettet.

Hvem får testen?

Testen utløses onsdag 10. januar mellom klokka 11.55 og 12.10.

  • Når du mottar testen vibrerer telefonen og spiller av en høy, sireneaktig lyd i ca. 10 sekunder.
  • En tekst på norsk og engelsk dukker opp på skjermen. I teksten står det at dette bare er er test.
  • Det er politiet som sender ut test av Nødvarsel på mobil. Sivilforsvaret tester samtidig tyfonene med signalet «Viktig melding – søk informasjon». 

Mer informasjon om hvilke enheter som kan motta Nødvarsel.

En så omfattende varslingsprøve vil høres godt, spesielt der mange mennesker er samlet og mange enheter vil spille av lyd samtidig. 

– Del derfor gjerne informasjon om varslingsprøven med dine nærmeste, slik at flest mulig er forberedt og vet at dette bare er en test, skriver Direktoratet for samfunnstrygghet og beredskap videre i pressemeldinga.

Tyfoner

Tyfonene testes hvert halvår, den andre onsdagen i januar og den andre onsdagen i juni. 

– Testing av tyfonene gjøres for å avdekke tekniske feil og for å gjøre befolkninga kjent med lyden og signalet, sier direktoratet.

Signalet som testes under varslingsprøvene heter «Viktig melding – søk informasjon» og består av tre serier med tuting med ett minutts opphold mellom seriene.

Powered by Labrador CMS