Fjell-Ljom

Feirer 50-årsdagen på toppen av Kilimanjaro

Feirer 50-årsdagen på toppen av Kilimanjaro

Publisert:

Stig Erik Breen fra Røros reiser til Tanzania for å feire bursdagen på Afrikas høyeste fjell. – Det kan nok komme en tåre eller to idet jeg når toppen, sier Breen.

– Jeg er en utålmodig sjel. Vi kan ikke drive en kommune som et legat

– Vi kan ikke drive en kommune som et legat

Publisert:

Olav Halvor Megård fra Pensjonistpartiet i Holtålen ble jokeren som avgjorde hvem som fikk makta og ordføreren i Holtålen. Han vendte sitt gamle parti ryggen og fikk plass i formannskapet.

Jakter på den musikalske stillheten

Fra Brasil til Haltdalsstuggu i musikkens tjeneste:

Barros jakter på den musikalske stillheten

Publisert: - Oppdatert: 20.10.2019 kl 10:53

Da Celio Barros gikk lei av São Paulos yrende folkeliv, heftige livstempo og evige trafikkstøy tok han et valg om å flytte. I søken etter stillheten vendte han blikket mot Norge. Det skulle føre ham til Haltdalen.

Spellemannen som ble ordfører

Bytter gravemaskina med ordførerklubba

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2019 kl 08:50

Det er ikke partipolitikken som driver Arve Hitterdals politiske engasjement. Ei heller ønsket om makt og posisjoner. Snarere er det den varme kjærligheten til Holtålen som har ført han til ordførervervet. Ispedd en liten porsjon rastløshet, og en solid dose skaperlyst.

– Her e det godt å vårrå

Torgun Brean fant et nytt liv på Rugldalen

Publisert:

En dag orket hun ikke mer. Først da Torgun Brean (48) møtte veggen, fant hun veien ut. I dag vekker naturbildene hennes oppsikt på sosiale medier, og gleder og inspirerer mange.

Emira eier Euforia

Den nye eieren av Euforia:

- Har vokst opp med ikke å ta ting for gitt

Publisert:

Emira Husakovic Svalstad vokste opp med å se moren sin klippe hår og stjal morens sakser for å klippe både barbiedukker og venner. Nå eier 28-åringen sin egen frisørsalong i Bergmannsgata på Røros.

Siste sommer på hytta

Eva og Magnes siste sommer på hytta:

– Det er slik virkeligheten er

Publisert: - Oppdatert: 14.09.2019 kl 21:41

Hver eneste sommer i 54 år har de tilbrakt langt inni Ålenfjella. To måneder i slengen etter at de ble pensjonister. Ikke en kjedelig dag har de hatt. Årets sommer var nok den siste.

10 år med lopper i Feragen

10 år med loppemarked i Feragen:

– Viktig for samholdet i bygda

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2019 kl 08:08

En gang i året er det kø fra Røros til Feragen. Det er når det er loppemarked i Fjellvang.

– Døden kommer alltid brått på for folk

Jobber tett på døden

Publisert: - Oppdatert: 08.09.2019 kl 10:23

Edel-Margrethe Jamt har en jobb som innebærer å møte mennesker i sorg. – Det er en spesiell jobb og det kan bli tøft noen ganger, sier hun om å være gravferdskonsulent.

Har skrevet bok--høstens største overraskelse

Har skrevet bokhøstens største overraskelse

Publisert: - Oppdatert: 26.08.2019 kl 14:14

Gard Erik Sandbakken har lagt lista høyt i arbeidet med den siste boka «Den russiske spion». Den høyaktuelle thrilleren tar for seg temaer som spionasje, kriminalitet og krig. Etter å ha arbeidet med boka i fire år, er han nå klar for lansering under Litteraturfest Røros. - De andre bøkene mine ha...

Foreslår Falkberget  litteraturhus i Rådhusgården

Foreslår Falkberget litteraturhus i Rådhusgården

Publisert:

I en masteroppgave har arkitektstudentene Henriette Høksaas Due og Tuva Marie J. Verpe ved NTNU undersøkt muligheten for og konsekvensene av å bygge et Falkberget litteraturhus på Røros. – Vi mener Rådhusgården er et egnet sted fordi det kan gi positive ringvirkninger for hele byen, sier Høksaas Due...

Etter 20 år blir det igjen bokhandel i Amneusgården

Igjen bokhandel i Amneusgården

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 20:54

Mona og Knut Strømmevold setter drømmen ut i virkelighet og åpner en ny avdeling av Amneus Boghandel i Kjerkgata. Går alt etter planen åpner de til nattåpent neste fredag.

Praktbok om  dekorasjonsmaling

Praktbok om dekorasjonsmaling

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 21:03

Etter mange års arbeid er endelig boka «Dekorasjonsmaling i Nord-Østerdalen og Røros-bygdene» av Amund Spangen på markedet. Leserne har mye å glede seg til, for dette er ei skikkelig praktbok.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...