Fjell-Ljom

Talentfuglen

Talentfuglen:

Røroskunstner i medvind

Publisert:

Først døde Jahn Teigen og så kom koronaviruset. Det var flaks for Kjetil Løberg, som oppdaget internetts muligheter som salgskanal. Etterpå har multikunstneren på Øya hatt fullt opp å gjøre.

– Ingenting stoppet Ola

– En epoke er over

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2020 kl 08:29

I 1993 var Ola Hermo i USA for å ta hjem en VM-medalje i formasjonshopping, men skjebnen ville det annerledes. En ulykke snudde opp ned på livet til både Ola og hans familie.

– Har en tendens til å se litt for mange muligheter

– Har en tendens til å se litt for mange muligheter

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2020 kl 17:21

Tove Iren Gløtheim Ryttervoll har skapt sin egen og andres arbeidsplass med Kalsa Gårdsbakeri på Brynhildsvollen ved Aursunden. I sommer har kafeen åpent hver dag, og gründeren har enda flere planer for drifta videre.

Bygger fioliner i verdensklasse

Bygger fioliner i verdensklasse

Publisert:

I Brekken har Gunnar Borgos et verksted helt utenom det vanlige. Her prøver han å gjenskape klangen fra kjente fioliner som Stradivarius, Guarneri og Amati laget for 400 år siden. Han er i ferd med å knekke koden.

Spektakulær klatrevegg

Etablerer klatrefelt i Feragen:

– Spektakulært å klatre her

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2020 kl 10:57

Med utsikt mot Røragen og fjellene bak kan man snart sveve 25 meter over bakken i klatrefeltet Røros klatreklubb jobber med å etablere på Rauhåmmårn i Feragen i Røros.

Var livredd for å bli kalt homo eller femi

Var livredd for å bli kalt homo eller femi

Publisert: - Oppdatert: 28.05.2020 kl 07:05

Denne uka skulle Pride arrangeres for første gang på Røros. Det ble utsatt til 2021, og i stedet feires mangfoldet digitalt i år. – Rørossamfunnet har gått framover, men det er fortsatt en vei å gå, sier nestleder i Røros Pride, Erik Sandnes Høsøien, om hvorfor Røros trenger Pride.

– Sikker på vi skulle dø på isen

– Maks én time til, og vi hadde vært døde

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2020 kl 11:01

For ett år siden gikk en skuter med to unge menn gjennom Aursund-isen. I over et halvt døgn kjempet de for livet før de ble oppdaget og reddet. Nå håper Jo Kristen Fæmundshytten (31) andre kan ta lærdom av historia hans.

– Endelig er gardkjerringa og dyra på plass

Fant kjærligheten på nettet og satser på gårdsdrift i Brekken:

– Drømmen gikk i oppfyllelse

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2020 kl 08:07

Karianne Henriksen (27) ga avkall på bylivet i Bodø og satset alt på mjølkebonden Jørn Erik Borgos (31) i Brekken. Nå satser de alt på et godt liv på gården i Brekken. – En drøm har gått i oppfyllelse, sier de begge.

Arbeidsminne fra Kjøli gruve på starten av 1900-tallet

Minne fra en butikk på Kjøli gruve i 1904-1905

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2020 kl 15:51

Abraham Sandnæs var bestyrer ved en liten butikk på Kjøli gruve i Ålen rundt 1900. Her kan de lese hans erindringer fra Kjøli.

– Jeg har hatt verdens beste yrke

Ålens fysioterapi-ildsjel er 80 år:

– Har hatt verdens beste yrke

Publisert:

Ni år er passert siden Berit Flagestad fra Ålen pensjonerte seg fra jobben sin, men interessen og engasjementet for fysioterapifaget brenner like sterkt som da hun flyttet til Ålen for over femti år siden.

– Endelig er vi hjemme

Askefast i 2010 - koronafast i 2020:

– Endelig er vi hjemme

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2020 kl 10:39

Ellen Harris Utne fra Røros var askefast i Amsterdam for ti år siden. Nylig var hun og mannen Jon Høsøien redde for å bli koronafast på Costa Blanca i Spania. Nå sitter de i karantene på Røros.

– Det er en rar stemning i lufta

Korona preger lokalsamfunnet:

– Det er en rar stemning i lufta

Publisert: - Oppdatert: 15.03.2020 kl 14:10

Mange har allerede stengt dørene. Noen har redusert åpningstidene. Andre har ryddet plass slik at kundene kan sitte med en meters mellomrom. Alle er de enige om at det har vært en uvanlig lørdag i Røros sentrum, og ingen vet hvordan situasjonen vil ende.

– Vanskelig å være den som er mye hjemme

Navs ungdomssatsing ble viktig for Nicolas:

– Føler meg mindre alene

Publisert: - Oppdatert: 06.03.2020 kl 09:49

Den kroniske sykdommen fibromyalgi setter stoppere for Nicolas Solem Småli i arbeidslivet. Nav Røros, Os og Holtålens satsing på ungdom har gitt ham muligheten til å møte andre ungdommer som befinner seg i en lignende situasjon.

Odelsjenta som ble martnasgeneral

Lillian Sandnes er martnasgeneral:

– Det er en heftig jobb

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2020 kl 07:41

I 20 år har Lillian Sandnes jobbet med Rørosmartnan. I 14 år har hun vært martnasgeneral. Odelsjenta fra Sandneset er glad hun vokste opp nettopp der, og hun har en stor kjærlighet for både martnan og Røros.

Fant kjærligheten gjennom TV-ruta

Lillian Holden er avisa Hallingdølens første kvinnelige redaktør:

Fant kjærligheten gjennom TV-ruta

Publisert:

Da ålbyggen Lillian Holden var på vinkveld hos ei venninne på Røros for seks år siden, bestemte hun seg for å sende en SMS til en hallingdøl hun hadde sett i Tv2s «Jakten på Kjærligheten». Det skulle lede henne til Hallingdal og sitt livs store kjærlighet.

Musikken ble veien ut av mørket

– De vonde åra er over

Publisert: - Oppdatert: 13.02.2020 kl 06:26

Ronja Jacobsen (18) fra Røros hadde en oppvekst preget av ensomhet og mobbing på skolen. I dag har smerten fått vike for tryggheten hun har funnet i seg selv, og nå bruker hun musikken for å nå ut med viktige budskap til både mobberne og deres offer. Torsdag i martnan spiller hun med ...

– Det er en tøff gjeng, dette

Pensjonistforeninga satser på turer:

– Det er en tøff gjeng, dette

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2020 kl 10:42

I oktober i fjor spurte Eva Fodor medlemmene i Haltdalen Pensjonistforening om de kunne tenke seg å danne en gågruppe. Det ble starten på en ukentlig trimtur rundt om i Haltdalens mange kriker og kroker.

På vei mot Rosenborg

På vei mot Rosenborg

Publisert: - Oppdatert: 08.02.2020 kl 06:56

Neste torsdag blir Ina Lundereng Vårhus fra Ålen etter alt å dømme Holtålens aller første Rosenborg-spiller. – Som ihuga RBK-supporter er dette stort, sier hun.

Sa opp jobben og flytta ut i skogen

Skalv i tre uker før hun flytta ut i skogen

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2020 kl 10:00

Årsprosjektet til Marian Julianne Flage om å leve mer i takt med naturen har snart vart i to år. Uten innlagt vann og strøm bor eventansvarlig i Femundløpet i ei hytte på 28 kvadratmeter overfor Mølmannsdalen.

En liten klubb med høyt nivå

En liten klubb med høyt nivå

Publisert:

Noen har løftet siden de var 15 år. Andre ramlet innom med en vond rygg i 40-års-alderen. Alle elsker de Røros Styrkeløftklubb og å løfte. Til høsten feirer den «lille og gode» klubben 30 år med å arrangere regionmesterskap.

Spanska tok 44 liv i Ålen og Røros

Spanska tok 44 liv i Ålen og Røros

Publisert:

Høsten 1918 ringte kirke-klokkene ofte, og avisene disse ukene var uhyggelig lesning. Den mest dødbringende epidemien verden har opplevd siden svartedauden herjet. Spanskesjuka, eller spanska som den blir kalt lokalt, tar liv på mange gårder og tusenvis blir sjuke.

Den nye kulturhuslederen er på plass

– Imponerende hvor mye som foregår på Røros

Publisert:

Etter 12 år i Oslo har Anne Linn Vingelsgaard Schärer fra Kvikne flyttet til Røros for å være kulturhusleder for Storstuggu.

Ønsker større åpenhet rundt kremasjon

Ønsker større åpenhet rundt kremasjon

Publisert:

Fikk du med deg denne? Fjell-Ljom ser tilbake på de mest leste sakene høsten 2019.

Besteg Kilimanjaro på 50-årsdagen

Besteg Kilimanjaro på 50-årsdagen

Publisert:

Fikk du med deg denne? Fjell-Ljom ser tilbake på de mest leste sakene i 2019.

– Har vokst opp med ikke å ta ting for gitt

– Har vokst opp med ikke å ta ting for gitt

Publisert:

I september skrev Fjell-Ljom om den nye eieren av Euforia, Emira Husakovic Svalstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...