Fjell-Ljom

– Kan være positivt for barna, foreldrene og de ansatte

Barnehage i Verket:

– Et spennende innspill

Publisert:

– Vi mener en barnehage i Verket kan være en god løsning dersom de foreløpige planene som er lagt fram lar seg realisere til en fornuftig pris, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

I år kjøper vi  julegavene lokalt

«Noe av det lureste vi kan gjøre er å starte julehandelen nå i november»

Publisert:

– Noe av det lureste vi kan gjøre er å starte julehandelen nå i november, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold på lederplass.

En seier for grendene

«Nå gjelder det å gripe muligheten og vise at grendene fortsatt er liv laga»

Publisert:

– Nå gjelder det å gripe muligheten og vise at grendene fortsatt er liv laga, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

Skjebnedag for skolene på Glåmos og i Brekken

Skjebnedag for skolene:

– Uansett hvilket vedtak som blir fattet, vil det gjøre vondt for noen

Publisert: - Oppdatert: 29.10.2020 kl 14:12

Redaktør Nils Kåre Nesvold skriver om både torsdagens kommunestyremøte hvor skolestrukturen skal avgjøres og om Muhammed-karikaturene i ukas leder.

– Vi må bort fra kioskkulturen

Transplantert livsglede ved Unicare Røros

– Vi må bort fra kioskkulturen

Publisert:

Redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, skriver om rehabilitering av transplanterte hjerte- og lungesyke i ukas leder.

Avlys martnan!

Avlys martnan!

Publisert:

I ukas leder skriver redaktør Nils Kåre Nesvold både om Rørosmartnan og om Rosa sløyfe-aksjonen.

Statsbudsjettet rammer utkantene

Statsbudsjettet rammer utkantene

Publisert:

– Regjeringens forslag til statsbudsjett innebærer at mer og mer skal sentraliseres, og folketallsutviklinga i distriktene går i feil retning. Det er en trist utvikling, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

Byråkrati  på sitt verste

Byråkrati på sitt verste

Publisert:

– Det offentlige er flinke til å sette frister for innbyggerne, nå må det også stilles høyere krav til frister fra byråkratene, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

– En viktig kamp for bedre lønn

Bussjåfører i streik:

– En viktig kamp for bedre lønn

Publisert:

– Lønn er viktig for unge som skal velge yrke, og startlønna på rundt 350.000 kroner er ikke mye å rope hurra for i et yrke som er vanskelig å kombinere med familieliv, skriver redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Ny postlov  - en fiasko?

Ny postlov - en fiasko?

Publisert:

– Det som er aller verst er at en rekke av våre lesere nå får avisa tre til fem dager etter utgivelse. Det hører ingen steder hjemme, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

– Rørosbanen må elektrifiseres nå

– Rørosbanen må elektrifiseres nå

Publisert:

– Nå er det på tide å ruste opp Rørosbanen, og det er politikerne som bestemmer hva som skal skje, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Et lite jubileum

Fjell-Ljom feirer et lite jubileum

Publisert:

Denne uka er det nøyaktig et år siden Fjell-Ljom satset for fullt på nett, fjell-ljom.no, og utvidet dekningsområdet til å gjelde Holtålen i tillegg til Røros.

– Ikke legg ned grendeskolene nå

– Ikke legg ned grendeskolene nå

Publisert:

– Vi er innforstått med at økonomien i kommunen er anstrengt, og riset bak speilet er å havne på Robek-lista enda en gang, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, om skolestrukturen i Røros kommune i ukas leder.

Når krybba er tom, bites hestene

Ukas leder:

Holtålen ut av Destinasjon Røros

Publisert: - Oppdatert: 13.08.2020 kl 11:39

Nylig vedtok formannskapet i Holtålen å melde seg ut av Destinasjon Røros. Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal sier kommunen som reisemål ikke vil bli usynlig etter utmeldelsen. Reiselivssjef Tove Martens sier de ikke er tjent med å stå alene. Det gjenstår å se hvem som får rett, ...

– Avisene skal fortsatt fram

– Avisene skal fortsatt fram

Publisert:

Intensjonene fra Stortinget og regjeringa har hele tida vært at avisene skal fram til folk. Spørsmålet er når? skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Nedbygging av distriktene

– Svært beklagelig at regjeringa fjerner enda en tjeneste på Røros

Publisert: - Oppdatert: 09.07.2020 kl 14:30

– Det er svært beklagelig at regjeringa fjerner enda en tjeneste på Røros, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Endelig ro  rundt Ren Røros

– Endelig ro rundt Ren Røros

Publisert:

– Nå får selskapet et styre med enda mer relevant kompetanse enn det gamle styret, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

– Vi vil slå et slag for å handle  lokalt

– Vi vil slå et slag for å handle lokalt

Publisert:

Det blir ekstra viktig å handle lokalt i sommer, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Bonden og foregangsmannen

Bonden og foregangsmannen

Publisert:

Redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, slår et slag for to arrangementer i Røros og Holtålen på lederplass denne uka.

Hold hodet kaldt og hjertet varmt

– Ser daglig brudd på smittevernreglene

Publisert:

– Koronapandemien er ennå ikke over, og det er all grunn til å minne om at smittevernreglene fortsatt gjelder, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

Ren Røros i hardt vær

Ren Røros i hardt vær

Publisert: - Oppdatert: 05.06.2020 kl 16:51

– Det store spørsmålet er om det må utskiftinger til for å skape ro rundt konsernet, skriver redaktør i ukas Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

– Politisk lavmål i Holtålen

– Politisk lavmål i Holtålen

Publisert:

– Det som er trist er at beskyldningene på sosiale medier kommer fra godt voksne mennesker som er valgt av folket til å styre kommunen, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold på lederplass.

Den rare våren vi vil huske

– Vi har levd i overflod og kan ikke fortsette som før

Publisert:

– Vi har levd i overflod, og vi kan ikke fortsette som før. Vi må bruke klodens ressurser klokere, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

– Trist som faen

– Trist som faen

Publisert:

– Vi tror ikke at nedlegging av grendeskolene verken vil redde eller velte kommune-økonomien, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold på lederplass.

– Vi må bygge sten for sten

– Vi må bygge sten for sten

Publisert:

– Etter at denne krisa er over, får vi håpe på en debatt om hva slags samfunn vi skal ha framover, skriver redaktør Nils Kåre Nesvold i ukas leder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...