130 år sidan Bustenskjold-teiknaren vart født

130 år sidan Bjørgaard vart født:

«Streken hans hadde mykje å seia for at serien om Bustenskjold vart folkeeige»

Publisert:

Torodd Lybeck skriver om tegneren Anders Bjørgaard i denne kronikken.

To kirkemodeller - et mysterium

To kirkemodeller - et mysterium:

«Finnes det noen som har kjennskap til hva som egentlig skjedde?»

Publisert:

Det ble laget to modeller av Røros kirke. Den ene er bevart, men hva skjedde med den andre? Det spør Randi Borgos i denne kronikken.

Hvor er menneskets plass i naturen?

Hvor er menneskets plass i naturen?

Publisert:

Les Per Magnar Voldens kronikk om menneskets plass i naturen.

En hyllest til våre fjell

Om naturens egenverdi:

«For enkelte vil perspektivet virke uvant og endog provoserende»

Publisert:

– I en tid hvor det pågår harde diskusjoner om vindkraft og snøskutertraseer vil jeg skrive en julekronikk til hyllest for våre fjell, skriver Per Magnar Volden i denne kronikken.

Hjertet er en følsom muskel

«Behovet for en god klem blir større og større»

Publisert:

Bjørg Figenschou skriver om en god, gammeldags klem i spalten Bjørgs hjørne.

Røros Janitsjarorkester gir ut CD

Røros Janitsjarorkester gir ut CD

Publisert:

I høst har Røros Janitsjarorkester arbeidet med et CD-prosjekt der de har spilt inn noen av K.E.S. Lunds mest kjente komposisjoner.

– Visst kan journalistane vere «a pain in the ass»

– Visst kan journalistane vere «a pain in the ass»

Publisert:

Yngve Flo skriver om medier, demokrati og kommunikasjon i denne kronikken.

Grendaskolene våre -  hva går fellesskapets penger til?

Grendaskolene våre - hva går fellesskapets penger til?

Publisert:

– Saken om skolenedleggelser er prøvesteinen for hvordan politikerne kan bli tydeligere i sin styring av kommunen og ikke la administrasjonen delvis opptre som en politisk aktør, skriver Gard Erik Sandbakken.

Utmarksbeitet på nordsida av Aursunden

Utnytt utmarksbeitet bedre!

Publisert:

På nordsida av Aursunden ligg beiteressursar av høg kvalitet i utmark. Det er store areal som kan brukast til produksjon av lokal mat, men utnyttinga her er som elles i Røros kommune, svært låg.

Våre lavtlønte redningsfolk

– Det er de lavtlønte yrkesutøvere som går i krigen for oss

Publisert:

De butikkansatte, renholdsarbeiderne, helse- og omsorgsarbeiderne, transportarbeiderne – og alle andre i jobber med samfunnskritiske oppgaver, har én ting til felles nå om dagen: De er ikke veltrente elitesoldater.

Av folket og for folket

Av folket og for folket

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 20:57

I løpet av tre måneder sommeren og høsten 1879 kom Johan Falkberget, Johan Nygaardsvold og Martin Tranmæl til verden, på et bersrom ved Rugelsjøen, på en husmannsplass i Hommelvik, på et småbruk i Melhus. Tranmæl den 27. juni, Nygaardsvold og Falkberget henholdsvis 6. og 30. september. ...

Det begynte i Fjell-Ljom

Det begynte i Fjell-Ljom

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 20:57

Mens praktisk talt alle diktere betrakter journalistikk som en tarvelig geskjeft, uverdig en stolt og opphøyet ånd, elsket Johan Falkberget avisyrket. - Å være pressemann, sa han, er det fineste av alt. - Journalistikken er mitt daglige åndedrett: «Når staden sover, våker avismannen. Han er ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...