Fjell-Ljom

Søkeresultat

Nyheter av: Marit Langseth

– Fondssparingen min går ikke  til himmels,  hvorfor ikke?

– Fondssparingen min går ikke til himmels, hvorfor ikke?

Publisert:

Banksjef for Sparebank1 SMN i Røros og Holtålen, Eivind Langseth, skriver om å spare i aksjefond i privatøkonomi-spalta.

– Mangler politisk vilje – og hvor er miljøorganisasjonene?

Elektrifisering av Rørosbanen:

– Mangler politisk vilje – og hvor er miljøorganisasjonene?

Publisert:

Arnfinn Nergård har kjempet i årevis for å elektrifisere Rørosbanen, men konstaterer at det er for få framsynte politikere som vil ta et skikkelig tak for miljøet og sikre ferdselsåra gjennom Østerdalen og Gauldalen.

En musikkhistorie

En musikkhistorie:

– Kjente en enorm melankoli som seg inn over meg

Publisert:

I flere år har sokneprest Harald Hauge fundert på hvor han hadde hørt Adagio-satsen fra Mozarts 23. pianokonsert før og hvorfor den gjorde så inntrykk på ham. Nå har han funnet svaret.

Nå må du i karantene igjen etter reiser til Jämtland

Nå må du i karantene igjen etter reiser til Jämtland

Publisert:

Natt til lørdag ble Jämtland i Sverige igjen merket som rødt, kun en uke etter at Folkehelseinstituttet tillot reiser til Jämtland uten karantene ved innreise til Norge igjen.

– Blir deilig å spille for publikum igjen

Tilbake på Trøndelag Teater:

– Blir deilig å spille for publikum igjen

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2020 kl 10:08

Da landet stengte ned i mars, ble rørosingene Snorre Ryen Tøndel og Jon Lockert Rohde permitterte. Nå er de endelig i gang igjen på Trøndelag teater, Ryen Tøndel med improvisasjonsteateret «En dag», og Lockert Rohde i Ibsens «Fruen fra havet».

– Redd det skal føre til presedens

Får utvide buer ved Fjellsjøen:

– Redd det skal føre til presedens

Publisert:

Galåen sameie ønsket å få godkjent en reguleringsplan for Fjellsjøen, hvor tillatt bebygd areal (BYA) per fritidsbolig ble økt fra 35 kvadratmeter til 47,5 kvadratmeter. Kommunedirektøren ønsket å opprettholde BYA på 35, mens formannskapet gikk for et kompromiss.

Røros' nye innslag på fastfood-markedet

Røros' nye innslag på fastfood-markedet

Publisert:

Søndag åpnet Magnus Häggblom «Matbua» ved Rema 1000 på Røros. Planen er å selge mat fra vogna stort sett hver dag, året rundt.

Jeg - en skapbrekking

Jeg - en skapbrekking

Publisert:

– Jeg har fått meg ny tittel. Skapbrekking eller helgabrekking, alt ettersom det passer, skriver Guri Heggem i ukas kommentar.

– En alvorlig og kjedelig sak

Folkehøyskole anmeldt for skader i Femundsmarka:

– En alvorlig og kjedelig sak

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2020 kl 08:45

Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia mener å kunne dokumentere at en gruppe fra Hedmarktoppen folkehøyskole har hugd ned trær, kastet øks på trær og tent store bål inne i nasjonalparken. De har derfor anmeldt skolen for brudd på verneforskriften for Femundsmarka nasjonalpark.

Fortsetter med fyrverkeri på nyttårsaften

Har undersøkt muligheten for lasershow:

Fortsetter med fyrverkeri

Publisert:

Formannskapet i Røros vedtok torsdag å fortsette med et felles fyrverkeri på nyttårsaften. Blant annet fordi det antas at det vil bli mer fyrverkeri i privat regi, hvis man hadde sluttet med det.

Fordelte penger til idrettsformål

Fordelte tilskudd:

Se hvem som fikk penger til idrettsformål

Publisert:

Formannskapet vedtok torsdag hvem som skulle få tilskudd til idrettsformål og hvor mye de skulle få.

Svarte på spørsmål om barnehageplasser i Brekken

Svarte på spørsmål om barnehageplasser i Brekken

Publisert: - Oppdatert: 10.09.2020 kl 15:19

I sitt svar på Guri Heggems (Sp) spørsmål om barnehageplasser i Brekken, sa ordfører Isak Veierud Busch (Ap) at kommunen ikke har råd til å gå med overkapasitet på bemanninga i barnehagene, og at Brekken barnehage ikke har hatt ekstra bemanning på grunn av korona, men vikar.

Er vår skjebne beseglet?

Er vår skjebne beseglet?

Publisert:

– Det ser dessverre ikke så lyst ut for menneskeheten dersom vi fortsetter å leve på samme måte som i dag, skriver Roar Galaaen i dette leserbrevet.

Penger til veien

Om bompenger på fv. 30:

– Vi må vise vilje til å bidra sjøl

Publisert:

– Vi må vise vilje til å bidra sjøl dersom vi også skal få bedre vei, skriver Ole Jørgen Kjellmark om bompenger i ukas kommentar.

En nyregistrering og flere slettinger

En nyregistrering og flere slettinger

Publisert:

Se den siste tidens foretaksendringer i Røros og Holtålen her.

Ta vare på naturen

– Vi må passe oss for at det bli bygd hytta over ailt

Publisert:

– På en «benk ette ’n Geir» uta Kaffestugguen ha je søtte flere gong. Fullt med folk, men je ha sjitt berre to je vil kaille rørosinga, starter leserbrevet til Ol-Kalsa med.

Flytende betydning

Bruker du «i forhold til» riktig?

Publisert:

Inge Hånes skriver om ord og uttrykk som blir brukt annerledes enn det som var opprinnelig var meningen, som blant annet «i forhold til».

Naturreligion

Naturreligion

Publisert:

Eva Ødegård Haagaas skriver om sommeren som har gått og høsten som står for døra i ukas Det gode liv.

Pusser opp kinosalen på Røros

Pusser opp kinosalen på Røros

Publisert:

Om noen uker kan film-seere ønskes velkommen til en renovert kinosal i Storstuggu med blant annet mer komfortable seter.

Ikke råd til  å gå med overkapasitet

Svarer på barnehage-kritikken:

Ikke råd til å gå med overkapasitet

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2020 kl 08:57

– Røros kommune bemanner og planlegger ut fra ordinært barnehageopptak og har ikke råd til å gå med overkapasitet, sier ordfører Isak Veierud Busch.

– Vi har sett hvor ille det kan gå om høyreekstreme blir oversett

– Vi har sett hvor ille det kan gå om høyreekstreme blir oversett

Publisert:

Stein Petter Haugen skriver om ytringsfrihet i dette leserbrevet.

Stilte spørsmål om flyruta

Stilte spørsmål om flyruta

Publisert:

Stortings-representant Heidi Greni (Sp) har spurt samferdselsminister Knut Arild Hareide om han mener flyruta Røros-Oslo bidrar til å sikre et godt kollektivtilbud i distrikts-Norge, og om han mener departementet får det de betaler for.

Godt fornøyd med Litteraturfest

Underholdte under Litteraturfest

Publisert:

Arrangørene er fornøyde med Litteraturfest Røros, som i år ble litt annerledes enn foregående år på grunn av pandemien. Det som derimot var likt som før var skolebesøk rundt om i kommunen.

– Terskelen for testing er veldig lav

– Terskelen for testing er veldig lav

Publisert:

Kommuneoverlege i Røros og Holtålen, Ánne Lájla Westerfjell Kalstad, minner om at alle med symptomer eller mistanke om koronasmitte skal teste seg. Så langt er nesten 400 personer testet av Røros legesenter.

Nå tas Fias-dunkene i bruk

Klart for kildesortering hjemmefra:

Nå tas Fias-dunkene i bruk

Publisert: - Oppdatert: 28.08.2020 kl 08:16

For de som har sortert søpla si før, fører dunkene til en enklere sorteringshverdag, da man slipper å kjøre glass- og metallemballasje, papp og kartong til gjenvinningspunkter. For de som ikke har sortert før blir det en omstilling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...