Søkeresultat

Nyheter av: Geir Tønset

– Ny storbarnehage i Verket er ikke til å tro

– Ny storbarnehage i Verket er ikke til å tro

Publisert:

– Er Røros kommune i ferd med å lure sitt eget vedtak fra 2019, om bygging av to nye barnehager med henholdsvis fem og sju avdelinger ned i en skuff? Marit Ose, som selv er småbarnsmor, er nærmest sjokkert over at at Røros kommune nå kan se ut til å være på full fart vekk fra dette ...

Lærer kroppen å lage sine egne medisiner

Finborud Borgos fra Røros:

Lærer kroppen å lage sine egne medisiner

Publisert:

Tenk deg at det vil være mulig å få en vaksine som kan stoppe den fryktede nerve-sykdommen Multippel sklerose (MS) og i tillegg også reparere noen av skadene den har forårsaket. Det kan skje tidligere enn ekspertene regnet med for bare ett år siden.

– Pandemien har satt fart på avansert teknologi

Rørosing og seniorforsker Finborud Borgos (44) om pandemien:

– Har satt fart på avansert teknologi

Publisert:

– Hvis jeg skulle driste meg til å si at det tross alle problemer også har kommet noe godt ut av Covid-19-pandemien, så må det være at vi har fått en utrolig rask utvikling av ny medisinsk teknologi.

Trekkhundklubben vil samarbeide med reindrifta

Trekkhundklubben vil samarbeide med reindrifta

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2021 kl 08:16

– Femund Trekkhundklubb ønsker på ingen måte å skape problemer for reindrifta. Vi ønsker et positivt samarbeid med alle parter i en prosess med sikte på å få til en sti- og løypeplan som alle involverte kan enes om.

Vil skjermes mot hundekjøring

Vil skjermes mot hundekjøring

Publisert:

– Hundekjøring gjennom det meste av vinteren skaper stadig større problemer ved at reinen ikke får nødvendig beitero. Vi vil nå kreve at de berørte kommuner utarbeider sti- og løypeplaner som skjerming mot slik trafikk.

Store tap for reineierne

Klimakluss har ført til store tap i reindrifta

Publisert:

Tross en lang periode med flott vintervær, gunstige snøforhold og ypperlige vinterbeiter, må reindriftsutøverne i Gåebrien sijte og Saanti sijte nå registrere betydelige tilbakeslag.

Bygger´n-skiltene er montert

Bygger´n-skiltene er montert

Publisert:

– Vi ser veldig optimistisk på den videre utviklingen av bedriften. Vi skal satse enda tyngre på proffmarkedet og vår lokale forankring. Vi gir heller ikke opp en utbygging mot Håelva.

Spent på mulig korona-baksmell

Spent på mulig korona-baksmell

Publisert: - Oppdatert: 08.01.2021 kl 08:00

– De nye og strengere smitterventiltakene som kom med nyåret var ikke uventet. Selv om smittetrykket hos oss er mye lavere enn i de sentrale byområdene, må vi uansett følge de reglene som nå gjelder.

– Det gjelder å være påskrudd

Røros Produkter har klart seg godt gjennom pandemien:

– Det gjelder å være påskrudd

Publisert: - Oppdatert: 06.01.2021 kl 11:16

Helt siden korona-pandemien plutselig sto på døra i mars, har den uten skånsel demonstrert viktigheten av smittevern, og at godt renhold og god hygiene kan være et spørsmål om liv eller død.

Kaldt og vakkert - men dyr strøm

Kaldt og vakkert - men dyr strøm

Publisert:

Starten på 2021 har vært kald, og denne uka bruker rørosingene strøm langt over de nivåene Ren Røros Strøm AS har registrert på veldig lang tid.

– Enklere med like regler for alle

Ordføreren om nye tiltak:

– Enklere med like regler for alle

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2021 kl 18:09

Røros-ordfører Isak V. Busch gikk rett i møte med kriseledelsen på sin første arbeidsdag i 2021. Nye regler, oversikt og kontroll var i fokus.

Fryktet det ble kroken på døra

Fryktet det ble kroken på døra

Publisert:

Røros Hotell AS gikk nærmest over natta fra glitrende utsikter til nedstengning og store tap. En vanvittig sommersesong ble redningen.

– En velsignelse å bo på gård under krigen

Odd Langen deler sine krigsminner:

«En velsignelse å bo på gård under krigen»

Publisert:

Odd Langen fylte sju år bare tre dager før den tyske okkupasjonsmakta strømmet inn over Norge 9. april 1940. Han hadde hørt litt om krigen, og fikk snart vite at tyskerne også var kommet til Røros.

En god start er ikke alltid en garanti

Rørosordføreren oppsummerer 2020 og ser inn i krystallkula:

En god start er ikke alltid en garanti

Publisert:

– Det er mange som vil veldig mye spennende med Røros kommune. Blant dem er det flere som kan få ting til å skje, og det gjelder å invitere dem hit når vi har fristende anledninger.

Statskog er tilbake på Sta'a

Statskog er tilbake på Sta'a

Publisert:

Statskog eier rundt halvparten av Røros kommunes samlede arealer, og eiendomskonsulent Geir Wagnild er svært glad for at Statskog nå er tilbake med fast representasjon på Røros.

Lenge etterlengtet samlokalisering

Lenge etterlengtet samlokalisering

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2020 kl 12:28

– Det var en gledens dag, og en happening jeg har ventet lenge på. Fordelene jeg ser ved dette er selvfølgelig å få et bredt fagmiljø, der aktørene har arbeidsområder og interesser som krever samarbeid og god kontakt.

– Viktig steg for Rørosregionen

Åpning av kompetanseklynge:

– Viktig steg for Røros-regionen

Publisert:

Veksthuset i Tollef Bredals vei på Røros kan heretter trygt kalles Statens Hus. Ikke bare fordi Staten faktisk eier bygningen, men særlig fordi ikke mindre enn syv statlige etater fra og med fredag er samlet under samme tak der.

Høyt hang de - og kaldt var det

Høyt hang de - og kaldt var det

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2020 kl 20:48

I kaldt vintervær dukket denne varmluft-ballongen opp på klar himmel over Bergstaden, midt i novembers siste travle handle-lørdag.

– Kommunestyret må avgjøre utskiftninger

Ordføreren om forvaltningsrevisjonen av Ren Røros AS:

– Kommunestyret må avgjøre utskiftninger

Publisert:

På bakgrunn av den ferske forvaltningsrevisjonen rundt driften og ledelsen av Ren Røros AS, sier ordfører Isak Veierud Busch at kommunestyret som kollegium må ta stilling til om det er behov for endringer i styreledelsen eller eventuelt utskifting av hele styret.

Slakt av styre og ledelse i Ren Røros AS

Slakt av styre og ledelse i Ren Røros AS

Publisert: - Oppdatert: 01.06.2020 kl 13:56

– Styrearbeidet i Ren Røros AS er lite profesjonelt. Styret har ikke en systematisk oversikt over hvilke saker de kan og skal behandle eller hvilken informasjon de trenger for å følge opp sitt ansvar i forhold til aksjeloven, vedtekter og egne bestemmelser.

– Frykter at en del ikke overlever

– Mange risikerer kroken på døra

Publisert:

– Pandemien vil prege reiselivsnæringen de neste to–tre årene. På landsbasis er jeg redd mange reiselivsbedrifter vil bukke under, sier daglig leder Tove R. Martens i Destinasjon Røros. Hun frykter også at særlig utsatte bedrifter i Røros-regionen kan være blant dem som ikke vil klare ...

– Reiselivet i full endring

Tunge dager for sjefen i Røros Hotell AS:

– Reiselivet i full endring

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2020 kl 08:12

– På den andre siden av koronakrisen vil reiselivet se ganske annerledes ut enn det gjorde før pandemien satte inn og snudde opp ned på det meste.

Pengestøtte kan redde Solheim

Pengestøtte kan redde Solheim

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2020 kl 18:44

– For oss kan dette bety hele forskjellen på liv eller død for Solheim pensjonat.

Slik er det bare – regelverket

Pop-Up Grensehandel avlyst inntil videre:

Slik er det bare – regelverket

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2020 kl 17:52

Denne saken handler om at byråkratiet noen ganger virker så firkantet at det blir umulig å se hvilken fasong det egentlig har. Den handler også om deg. Om hvordan du vil bli totalt forskjellig behandlet, selv om du i prinsippet gjør akkurat det samme to ganger.

Rørosbanken sponser Lyn 1896 FK

Nye muligheter for Røros-fotballen:

Rørosbanken sponser Lyn 1896 FK

Publisert: - Oppdatert: 07.05.2020 kl 13:53

– Vi har inngått en treårig sponsoravtale med Lyn 1896 FK for å styrke vår markedsposisjon i Oslo. Avtalen vil også tjene fotballen i Røros.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...