Svarer på Fjell-Ljoms podkast om Ålentorget:

– Mange påstander vi ikke kjenner oss igjen i

KOMMUNEDIREKTØR: Mona Evensen Goa er kommunedirektør i Holtålen kommune.

Kommunedirektør i Holtålen, Mona Evensen Goa, kjenner seg ikke igjen i bildet som tegnes i Fjell-Ljoms podkastserie om Ålentorget. Her gir hun sitt tilsvar til podkastserien.

Publisert

Dette er et tilsvar til Fjell-Ljoms podkastserie om bygging av Extra-butikk i Ålen og riving av Ålentorget. Meninger i teksten står for skribentens regning.

I podkastene kommer det fram mange påstander som vi ikke kjenner oss i igjen i, og som er umulig i å kommentere/komme med tilsvar til slik podkasten er laget. Det er vanskelig å få en balansert og rettferdig framstilling så lenge ikke alle involverte parter er med i ett felles opptak med felles forståtte premisser.

Holtålen kommune driver ikke med noe «hemmelighetskremmeri», men i en liten fase er det nødvendig at alle parter i en sak får informasjon fra den det gjelder i stedet for å høre det andre/gjennom media. Det stemmer ikke at Fjell-Ljom har forsøkt å få representanter fra kommunen i tale om saken. Fjell-Ljom sin journalist skrev i mars i år at det var helt i orden at vi ikke deltok i podkasten. Allikevel sa vi oss villig, etter ei vurdering, å stille opp på en podkast, men som det opplyses om i podkasten valgte kommunen å trekke samtykke til innspilte lydfiler på grunn av følgende – noe som også gjenspeiler Fjell-Ljom sin dekning av saken; Lydinnspillingen kom ut fra en påstand om at lydklipp fra en næringskveld uansett kom til å bli klippet inn i en sammenstilling uten samtykke. Det med utgangspunkt i at det ble varslet om opptak på næringskvelden, uten Kommuneansattes forståelse av at det skulle klippes og tas i bruk i andre sammenhenger. Holtålen kommune var medarrangør på næringskvelden. Vi ble ikke direkte kontaktet fra Fjell-Ljom angående forannevnte, men orientert fra Rørosregionens næringshage om at opptak skulle benyttes til redaksjonell omtale på nett og papiravis.

Videre har vi opplevelsen av å ikke få saklig informasjon om temaet og premissene før noen av opptakene. I forbindelse med innspilling av lydsnutter etterspurte vi spørsmålene på forhånd, før helgen. Spørsmålene kom nattetid, nærmere bestemt natt til mandag før avtalen, slik at man ikke hadde tid til å forberede seg. Vi ser vi burde avlyst av den grunn. Videre opplevdes det vanskelig å få orientert om faktagrunnlaget og imøtegått noen av de faktiske forholdene fra ett annet perspektiv. Hvoretter våre svar ble beskrevet som «vås» fra Fjell-Ljoms journalist, mens vi opplevde spørsmål som forhåndskonkluderende, lukket og ensidig. Videre blir man i etterkant gjort oppmerksom på at Kommunen er under hard kritikk, uten å få en reell mulighet til tilsvar. Det selv om vi uttrykkelig ikke har ønsket å delta i en meningsutveksling via media, vårt ønske var å tilby mer faktagrunnlag og følge opp «lydopptak» tatt ut av en annen sammenheng. Dette ønsket om å forsøke å tilby mer informasjon ble kraftig initiert av metoden om å understreke at lydfiler uansett blir tatt i bruk.

I forlengelsen av noen av spørsmålene måtte vi besvare at vi ikke kan svare på vegne av Coop Oppdal og etterlyste at de ble forespurt om prosessen. Det ut ifra en forståelse av deres uttalelser som relevant og nærmest nødvendig for å skape tilstrekkelig bredde. Først da dette ble benektet ble vi klar over at vi ikke hadde fått den fulle kjennskapen til tema og premisser. I sin helhet oppleves dette som manglende fokus på saklighet, omtanke og faktaorientert arbeid i møte med Kommunens representanter.

Vi trodde vi skulle stille til en reell podkast med diskusjon med alle involverte parter i ett felles opptak med felles forståtte premisser.

Avslutningsvis vil vi opplyse om at administrasjon utfører en jobb ut fra politisk bestilling (formannskapet). Vi gjør så godt vi kan i møte med noe vi aldri har gjort før og har jevnlig innsjekk med de folkevalgte medlemmene i Formannskapet.

Powered by Labrador CMS