Slipper å flytte etter at 91-åring trakk odelskrav:

– Ord kan nesten ikke beskrive det vi følte på da vi fikk høre det

DET VIL HELST GÅ GODT: Jenny Myhr, Per Sverre Bremnes kan glede seg over at lille Marie nå likevel kan få vokse opp på gården Lillebakken i Haltdalen, etter noen dramatiske uker.

Da et odelskrav fra en 91-åring plutselig dukka opp, risikerte Per Sverre Bremnes og Jenny Myhr å bli kasta ut av gården de nylig hadde overtatt. Nå har imidlertid saken fått en lykkelig slutt.

Publisert Sist oppdatert

Det var Nationen som først omtalte saken.

– Det var Jan Håvard (Refsethås red.anm.) som fikk telefon fra sønnen til 91-åringen, der de ringte og fortalte at de har trekt seg og ville fraskrive seg odelen.

Det sier Jenny Myhr til Fjell-Ljom. Naturligvis er det nå stor både glede og lettelse hos det unge paret.

– Ord kan nesten ikke beskrive det vi følte på da vi fikk høre det. Det var både lettelse, glede og stormende jubel. Det er nesten ikke til å tru. Men vi har det jo svart på hvitt. Det er underskrevet, forteller Myhr.

– På vegne av min far kan jeg bekrefte at odelskravet på gården Lillebakken er frafalt, skriver 91-åringens sønn i en e-post til Nationen.

Ifølge landbruksavisa så har man kommet fram til en løsning begge partene er fornøyde med.

GÅRDSTVIST: Gården Lillebakken i Haltdalen ble gjenstand for en tvistesak da en 91-årig sønn av en tidligere eier av gården, fremma odelskrav. Men i siste sving har han valgt å trekke søksmålet. Det betyr at de unge gårdbrukerne Jenny Myhr og Per Sverre Bremnes nå slipper å flytte.

Det har vært noen vanskelige uker etter at odelskravet kom som lyn fra klar himmel.

– Det har vært slitsomt, for det har vært så uvisst. Samtidig har vi vært innforstått med at vi måtte flytte, for vi såg egentlig ikke for oss at han skulle trekke seg. Men da han gjorde det, så var det utrolig godt.

I utgangspunktet skulle partene møte til meklingsmøte førstkommende mandag for å komme til enighet om en pris for overdragelsen av gården. Dette møtet blir det nå altså ikke noe av.

I stedet kan Jenny Myhr og Per Sverre Bremnes gjenoppta framtidsplanene.

– Alt som ble lagt på is, gjenopptar vi igjen. Så nå er vi i gang med planlegging av å flytte nedover sauene før vinteren kommer, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS