Gult og vått farevarsel:

Derfor bør du være tidlig ferdig med grillinga

GULT OG VÅTT: Slik ser værvarselet ut for Røros og omegn onsdag kveld. Farevarselet er meget lokalt.

Dersom du har tenkt å grille i kveld, kan du gjøre klokt i å flippe burgerne og gjøre kål på salaten i god tid før klokka 20.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for regn på kvelden. I varselet advarer meteorologene om at det på kort tid kan komme store nedbørmengder

– Fra i kveld, onsdag, til de først morgentimene på torsdag ventes kraftige regnbyger i indre strøk i Sør-Trøndelag og nordlige deler av Hedmark. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, skriver meteorologene.

Mindre konsekvenser

Gult er det mest vanlige farevarselet. Dette brukes om en moderat farlig situasjon, som kan forårsake skader lokalt, ifølge yr.no.

– Gule farevarsler sendes ut når det forventes mindre konsekvenser. De fleste vil kunne fortsette sine daglige gjøremål, men de som f.eks. planlegger utendørsaktiviteter, bør være oppmerksomme eller eventuelt holde seg inne, skriver de på sine hjemmesider.

Konsekvensene kan være fare for stengte veier og overvann i nærheten av bekker og elver, noe som kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av fare for vannplaning. 

Gode råd

Meteorologene anbefaler derfor at holder deg oppdatert om værvarselet og sjekker vegmeldinger. Ved gult farevarsel bør du også unngå å kjøre bil i vann dypere enn 30 centimeter. Tilpass farten og kjør etter værforholdene. Vegmeldinger finner du på 175.no.

Dersom du har tenkt å grille i det fine sommerværet, kan det være en god idé å spise i god tid før klokka 20. Varselet gjelder for deler av Sør-Trøndelag og Hedmark fra onsdag 26. juni klokka 20.00 til torsdag morgen 27. juni klokka 5.00

Powered by Labrador CMS