Åpner ny restaurant på Tufta:

– De som bor her er viktigst for oss

PÅ TUFTA: Sercan Nelik (t.h) er driveren av den nye restauranten på Røros. Med seg har han blant annet Erkann Yüksel, som tidligere har jobbet som kokk på Vertshuset Røros. – Her skal du ha råd til å spise hver eneste dag, hvis du vil. Ikke bare en gang i måneden, sier de.

Nye drivere er klare til å overta lokalene etter Grillhuset håndverk på Tufta. De vil først og fremst satse på å servere mat som de tror rørosingene vil ha.

Publisert Sist oppdatert

– Kundene våre vil først og fremst være rørosinger fra 12 til 70 år. Og 80-åringer og 90-åringer, vi tar imot alle. Turistene også, men de er egentlig bare en start for få en bedre omsetning. Det er de som bor her som er viktigst for oss, og jeg synes først og fremst at det er viktig å ta hånd om dem, da kan man lykkes med drifta her.

Det sier Sercan Nelik. Om få dager åpner han restauranten Røros Burgers and Beers i de tidligere lokalene til Grillhuset Håndverk på Tufta. 

Burger, taco og biffsnadder

Mange kjenner også Nelik fra Singsås kro. Den har han drevet i fire år, og nå vil han altså dessuten satse på Røros.

– Vi kommer til å servere hjemmelagde hamburgere og birria, som er en meksikansk taco-rett. Og vi vil ha vanlig mat som blant annet biffsnadder. Og så vil vi ha et bredt utvalg av ulike øltyper som gjestene kan velge mellom.

Høsten 2022 åpnet Grillhuset Håndverk i de samme lokalene. De valgte å holde dørene stengt i perioder på grunn av lite besøk. I mai begjærte styret i Grillhuset AS at selskapets bo ble tatt under rettens behandling som konkursbo

I KJØKKENET: Sercan Nelik er godt fornøyd med størrelsen på restauranten og synes det store kjøkkenet gir dem mange muligheter. – Det er et veldig bra kjøkken, her kan vi både lage mat til gjestene og tilby catering, sier han.

Åpent hver dag

Det skremmer imidlertid ikke Sercan Nelik, som er tydelig på at hans restaurantkonsept på Tufta i hovedsak vil rette seg mot fastboende.

– Først og fremst kommer vi ikke til å ha åpent to dager og stengt fem dager i uka. Vi har åpent hver dag. For det andre så har vi ikke det samme prisnivået som Grillhuset, det var litt mer «fine dining». Her skal du ha råd til å spise hver eneste dag hvis du vil, ikke bare én gang i måneden, poengterer Nelik.

Lokalet har i dag rundt 25 spiseplasser. I tillegg vil restauranten tilby bestilling av takeaway.

– Vi kommer til å tilby takeaway så folk kan velge om de vil spise her eller ta med maten hjem. Vi har også mulighet for en liten uteservering, og selv om den sesongen antakelig er over for i år, så vil vi satse på det og neste år.

Tre ansatte

Nelik understreker at han fortsatt kommer til å drive og utvikle Singsås kro, og det er der han kommer til å arbeide mest. Derfor har han fått med seg to til på driversida på Røros.

– Vi kommer til å være tre ansatte her i tillegg til serveringspersonalet. Det er meg, en kollega på kroa i Singsås og Erkann Yüksel, som i dag kjører taxi på Røros. Han har tidligere vært kokk på Vertshuset, forklarer Selik.

Røros Burgers and Beers har leiekontrakt for lokalet på Tufta for ett år av gangen. 

– Når åpner dere dørene for rørosingene og hva får de når de kommer hit?

– Rørosingene bør spise her rett og slett fordi vi lager bra mat og fordi vi er gode på det vi gjør. Dørene regner vi med å åpne i neste uke.

Powered by Labrador CMS