Fjell-Ljom mener:

En stygg andunge

Under Glåmosdagan 2023 ble det solgt 532 «badeand-lodd».

Det er så fint der ute på landet, heter det innledningsvis i eventyret om «Den stygge andungen» av H. C. Andersen. Den selvbiografiske fortellingen handler om mobbing og utestengelse, men ender heldigvis godt.

Publisert Sist oppdatert

Glåmosingene synes også skolen deres er fin, men det hjelper lite når regnet trenger gjennom vinduene og det er så trekkfullt at papirene på pulten blåser ned på gulvet.

20 års mangel på vedlikehold av Røros kommune gjør at situasjonen på skolen er graverende. 37 vinduer bør skiftes straks, og over 100 andre bør skiftes i nær framtid. De ansatte er bekymret for et inneklima med fukt og muggsopp som altfor aktuelle problemstillinger, og som ikke akkurat bidrar til et godt læringsmiljø.

Samtidig bruker kommuneadministrasjonen sitt eget manglende vedlikehold som argument når de sier det blir et omfattende og kostbart arbeid å ta fatt på før skolestart.

Leder for Glåmos bygdalag, Laura Stjern, sier det er kommunens egen feil og manglende budsjettstyring som er årsaken til problemene.

For henne og resten av glåmosingene virker det som kommunen trenerer situasjonen helt til det vil bli for dyrt å gjøre noe med saken og man bare må legge ned skolen på grunn av at bygningsmassen er i for dårlig stand.

Så sent som i mai gjorde kommunestyret et vedtak om at man skal gjennomføre vedlikeholdsarbeid og skifte vinduer i skolebygget. Likevel har man ikke har kommet en centimeter nærmere å starte med jobben. Det er for dårlig når man vet at bygdelaget og glåmosingene har mast på både ordfører og kommunedirektør samtidig som bygdefolket er verdensmestre i å stille opp på dugnadsarbeid.

Ei grend uten skole er et mindre attraktivt sted å bo. Det er på tide at kommunen tar grep slik at Glåmos og skolen, i likhet med den stygge andungen, kan vokse til å bli en vakker svane i Røros' skolelandskap.

Powered by Labrador CMS