Ny «gammel-sjef» på Røros Tweed:

– Jeg savna industrien

DAGLIG LEDER: Daglig leder Erland Sjøvold (t.h.) er tilbake som sjef på Røros Tweed. – Jeg savna bredden i industrien, sier han om motivasjonen for å gå tilbake til produksjonsbedriften. Styreleder Øystein Digernes er godt fornøyd med å få «gammel-sjefen» tilbake.

Erland Sjøvold er tilbake som daglig leder på Røros Tweed etter drøyt to år som økonomisjef i Rørosbanken. – Jeg har hatt gode og spennende år i banken, men jeg savner industrien, sier Sjøvold om overgangen.

Publisert Sist oppdatert

– Da jeg gikk til banken for drøyt to år siden, sa jeg at det skulle være siste gang jeg gikk til ny jobb, men så dukka denne muligheten opp. Jeg har kommet fram til at dette nesten ikke kan regnes som et jobbskifte siden jeg går tilbake til gammel jobb, sier Erland Sjøvold som nå er tilbake i lederstillinga hos Røros Tweed.

Savnet variasjonen

Sjøvold er tydelig på at han har hatt det veldig fint i banken. Likevel har han samtidig savna variasjonen i industrien.

– Jeg var her i ti år før jeg gikk over til Rørosbanken. Det er klart at variasjonen i en produksjonsbedrift, fra design, produksjon til salg og markedsføring gir varierte arbeidsdager. Som leder får jeg et innblikk i alle prosessene, noe som gir meg mye i hverdagen, hevder Sjøvold.

Jevn vekst

Det var styreleder Øystein Digernes som klarte å lokke gammel-sjefen tilbake til industrilokalene i Tollef Bredals veg.

– Jeg tok egentlig bare en telefon til Erland og spurt om det ikke snart var på tide å komme tilbake på arbeid, sier Digernes.

– Det er jo en prosess å bytte jobb, men det handler jo strengt tatt bare om å bestemme seg, svarer Sjøvold.

VOKSER: Røros Tweed har hatt god vekst de siste årene, og styreleder Øystein Digernes (t.v.) og ny daglig leder, Erland Sjøvold, har tenkt at veksten skal fortsette.

I perioden da Sjøvold var i banken har Røros Tweed vokst, både i omsetning og andel eksport.

– Vi har pussa opp butikken og rusta opp maskinparken. Vi har showroom og ansatte både i Oslo og i Tyskland, og vi har flere pågående prosesser for videre oppgraderinger, sier Digernes.

– Jeg vet hva jeg går til, samtidig er det mye spennende i vente framover og jeg gleder meg til å være med de 25 ansatte på Røros Tweed på vegen videre, avslutter Erland Sjøvold.

Powered by Labrador CMS