Går til delfinalen:
Fem produkter fra Røros kan vinne
RØROS BRYGGERI: Elin Norvik og ålbygg Per Grindstad fra Røros Bryggeri i Martnashallen i Verket. Foto: Trond Haugan
Fem produkter fra Rørosmat kan vinne heder og ære i den store finalen i Det Norske Måltid.
– Rørosmat sine produsenter er sterkt representert med hele fem produkter i ulike kategorier i delfinalene i Det Norske Måltid. Det bekrefter kvaliteten og posisjonen til Lokalmathovedstaden Røros. Det sier styreleder Maren Solvang Johnsen i Rørosmat i en pressemelding.
2–3. oktober kåres topp 3 i hver kategori fram til den store finalen i Stavanger 25. april 2025.
– I kategorien «Årets Ost» tar vi posisjon og er nominert med hele 2 av 5 oster, sier Johnsen videre.
Årets ost:
RørosOst Røkt Kvitost – Galåvolden Gård
Rausjødalsost – Galåvolden Gård
Årets drikke:
Røros Drikkeri – Perlende tyttebær – Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk
Årets meieriprodukt:
Røros Rømmegrøt økologisk – Rørosmeieriet
Årets øl:
Blueberry Sour – Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk
Det Norske Måltid har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.