Får NM i skiskyting:

– Veldig stas at det endelig ble vår tur

NM PÅ PÅ HJEMMEBANE?: Håvard Kne Galåen i fint driv mot sin første Norgescup-seier i skiskyting i januar 2023. Nå kan det bli anledning til å gjøre NM-suksess på egne hjemtrakter.

Styret i Norges Skiskytterforbund har bestemt seg for hvor norgesmesterskapet i 2026 skal arrangeres.

Publisert Sist oppdatert

– Norgesmesterskapet i skiskyting for seniorer i 2026 vil arrangeres av Os og Røros idrettslag på Hummelfjell TOS Arena i Os i Østerdalen, skriver forbundet på sine nettsider i dag.

Flere alternativer

– Det er veldig positivt at vi har så mange gode arrangører som ønsker å ta på seg store arrangementer. Dette bidrar til å heve nivået på nasjonale arrangementer og NM, sier arrangementskonsulent Tobias Lund i skiskytterforbundet.

Styret i forbundet landet i går, tirsdag, altså til slutt på et samarbeid mellom Os IL og Røros IL, med Hummelfjell TOS Arena som anlegg.

Bjørn Narjord er kretsleder i Nord-Østerdal skiskytterkrets, og bekrefter at samarbeidet Os og Røros har fått NM i 2026.

– Vi har søkt om dette i mange år, så nå var det veldig stas at det endelig ble vår tur, sier en svært godt fornøyd Narjord.

Bjørn Narjord
Nord-Østerdal Skiskytterkrets: Her representert ved Bjørn Narjord.

Drevne

Han bekrefter at samarbeidet mellom idrettslagene i Os og Røros har pågått i mange år.

– Vi har arrangert flere norgescup-renn og hatt norgesmesterskap på rulleski sammen på den samme arenaen, så vi er så godt forberedt som man kan få blitt på denne oppgaven. Det er fantastisk å kunne by på kake i kveld, sier Narjord videre.

Han har en gjeng med godt drevne mannskap og funksjonærer som er klare for dugnad.

– Likevel vil vi ha et enda større behøv når rundt 450 utøvere skal gjennomføre norgesmesterskap på tre dager, så det er bare å melde seg til tjeneste for den som vil være med, oppfordrer han.

Stort arrangement

– Hvor mange publikummere som kommer er det jo umulig å si. Det hele skal foregå første helga etter påske, og vi tror det er ei gunstig helg for et vinterarrangement av denne typen. Her kan vi få mye sol og lyset og varmen varer lenge utover dagen, håper Narjord.

Han sier at NRK allerede har vært på befaring i anlegget og starta planlegginga av direktesendinger fra mesterskapet.

– Vi er også så heldige at vi har fått med oss Lars Os i hovedkomiteen, det blir en stor styrke for oss, sier Narjord.

Anlegget

Alle konkurransene vil foregå inne på Hummelfjell TOS arena.

– Anlegget har internasjonalt snitt, så her vil alle utøvere få kjørt seg. Men så vil jo noen av verdens beste skiskyttere komme, så vi må jo ha et anlegg de kan bryne seg på, sier Narjord.

Kostnader og inntekter

– Vi håper å dra med ikke bare Røros, men også hele Nord-Østerdalen på dette, og vi har allerede inngått gode såkalte payback-avtaler med alle hotellene i distriktet. Dessuten håper vi selvsagt på flere gode sponsoravtale, slik at arrangementet vil skaffe gode overskudd til begge arrangørklubbene, sier Narjord.

Norgescup

De to idrettslagene skal også samarbeide om nok ei norgescup-helg.

– Allerede nå i januar skal vi arrangere norgescup. Det vil bli en fin generalprøve for oss som arrangør, påpeker Narjord.

– Og selvsagt skal vi sende en henvendelse til kongehuset. Vi håper jo at kongen kommer, det ville vært veldig morsomt å se han her i Hummelfjell, sier en svært godt fornøyd kretsleder.

Powered by Labrador CMS