Billett merket: «Det haster»

Klokke på veggen til Fjell-Ljom. Bildet er modellklarert
TID ER PENGER: Tiden går sakte mens man venter. Samtidig renner pengene fort ut.

Røros kommune ba Statsforvalteren om å skynde seg å behandle klagene fra pårørende og verger til beboere på TFF fordi kommunen ikke hadde råd til at det skulle ta lang tid.

Publisert

Så skjedde det faktisk ganske raskt at Statsforvalteren ga Røros kommune svar på om de kunne fortsette prosessen med å bygge ny barnehage på Ysterhagaen. 

De sa nei, antakelig til kommunens store overraskelse. 

For oss som har fulgt saken fra sidelinja og skrevet om beboeres, ansatte og de pårørende sine bekymringer for å havne midt oppi en byggeplass uten å bli spurt om det er greit, så var det det eneste logiske utfallet.

Det er gjort en svak planprosess og de helsemessige konsekvensene for beboere som trenger ro, forutsigbarhet og trygge omgivelser har ikke blitt utredet på en god nok måte.

Utsettelsen og en ny runde med konsekvensutredning og politisk behandling koster kommunen sikkert en god del penger som de ikke har råd til å bruke.

Noe som igjen faktisk kan få følger for flere svake grupper i kommunen fordi man da til syvende og sist må spare enda mer penger.

Dette er slendrian og slett arbeid av kommunen, verken mer eller mindre. Det går utover beboerne på TFF, barna som må være lenger i brakkeriggen i Sundveien og alle oss som er innbyggere i kommunen som får mindre gode tjenester. Dette føyer seg inn i rekka av eksempler. 

Dårlige beslutninger fører til dårlige resultater; Da er det bare naturlig at Røros kommune nå høster konsekvensene av disse på ROBEK-lista. Selv om dette ikke løser utfordringene for beboerne på TFF, er det i alle fall en foreløpig seier. Det hadde Reidun Roland vært svært fornøyd med. 

Powered by Labrador CMS