Har du to barn i barnehage, sparer du 28.000 kroner i året

BILLIGERE BARNEHAGER: Fra i høst blir barnehageprisene skrudd kraftig ned av regjeringa.
Publisert

Med virkning fra 1. august, sørget regjeringa for en stor lettelse i kostnadene for mange familier ved å gjøre barnehageregninga rimeligere. Dette har vært en av Senterpartiets hjertesaker, og vi i Røros Senterparti er tilfreds med at denne satsingen gjennomføres.

Pressen omtaler jevnlig en av de store utfordringene i mange distriktskommuner, som vi også kjenner fra vår egen region. Befolkningen blir stadig eldre og fruktbarhetstallene per kvinne har vært fallende. Kraftfulle tiltak må til for å snu utviklingen.

Med regjeringens store satsing settes maksprisen på barnehage i Røros ned til 1.500 kroner i måneden. Har familien din ett barn i barnehage, sparer du 16.500 kroner i året, med to barn hele 28.050 årlig. Dette monner.

Vi nevner hele fem tiltak fra regjeringen for å gjøre hverdagen enklere og rimeligere for barnefamilier:

  • Rimeligere barnehage
  • Rimeligere SFO
  • Økt barnetrygd
  • Bedret tilskuddsordning for inkludering av barn og unge
  • Økte foreldrepenger og selvstendig uttaksrett
  • Regjeringen og Senterpartiet har nå levert på dette viktige valgløftet. Vi observerer for øvrig at NHO etterlyser tiltak for å skaffe nok kompetent arbeidskraft. Samfunnet virker å trenge unge som kan trø til, sikre verdiskapning og et trygt samfunn for framtida.

Selv om det vil ta litt tid før dagens barnehagebarn er i arbeidslivet, mener vi at en enklere hverdag for familier er god og fremtidsrettet politikk.

Powered by Labrador CMS