Boksalget ser ikke ut til å stagnere:

– Papirbøkene er ikke døde

GODT SALG: – Vi har hatt en god sommer i år, sier daglig leder, Barbro Wiggen Skancke hos Amneus Norli på Domus kjøpesenter.

Mange spådde papirbøkenes død da lydbok og andre digitale løsninger kom for noen år siden. – Vi selger bra med bøker, det er ingenting som tyder på at det skal ta slutt heller, sier daglig leder hos Amneus Norli, Barbro Wiggen Skancke.

Publisert

– Vi har jo ikke bare bøker, men spesielt krim har gått bra i sommer. Vi har jo mye annet også, og spesielt spill har det også gått bra av, hevder Wiggen Skancke.

Kjedetilknytning

Butikken er med i Norli-kjeden og daglig leder hevder de nyter godt av det.

– Kjeden er gode på å følge med på hva som går, det gjør det lettere for oss også, sier Wiggen Skancke.

Hun påpeker blant annet at det også er kjeden som står for kampanjer, som for eksempel knyttes mot skolestart og sesonger.

– Vi står likevel veldig fritt til å tilpasse alle kampanjer til lokal etterspørsel når vi vil. Det gir oss stor fleksibilitet, mener hun.

Lokale bøker

Samtidig er hun tydelig på at lokal litteratur går veldig bra, og er glad for at det har kommet flere nye bøker med lokal historie i år.

– Vi selger bra av både bøker og hefter som handler om lokalhistorie, kjente fjes og gode historier. Jeg skulle gjerne hatt enda større utvalg av lokale bøker, magasiner og forfattere, sier hun.

Engelsk

Wiggen Skancke er altså godt fornøyd med salget av lokal litteratur, men hun peker også på en svært innholdsrik seksjon med engelske bøker.

– Veldig mange unge, spesielt jenter, leser mye engelsk litteratur. Vi har god rullering på bøkene i hylla der, hevder hun.

Powered by Labrador CMS