Gjesteboka forsvunnet på mystisk vis:

– Håper den kan leveres tilbake

BIBLIOTEKAR: Paulien van Hoogen og familien satte opp minibiblioteket langs Aunvegen i Haltdalen i fjor sommer. Det er den lilla gjesteboka som på bildet ligger midt på øverste hylle som nå er savna.

Noen har, med forsett eller uaktsomhet, stukket av med gjesteboka fra minibiblioteket i Haltdalen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig koselig å ha den gjesteboka til alle som er innom biblioteket. Så jeg ble lei meg da jeg oppdaga at den var borte.

Det sier Paulien van Hoogen. Hun og familien satte opp det lille skapet med bøker, diverse nips og litt godsaker i fjor sommer. Initiativet har blitt godt mottatt i lokalmiljøet.

Men like over helga var plutselig både gjesteboka og flere gjenstander borte.

– Folk kan jo i utgangspunktet ta med seg det de vil. Det er litt tanken at folk kan både gi og ta fra skapet, men sjøl ville jeg aldri tatt med meg «halve skapet», og i alle fall ikke gjesteboka, fortsetter hun.

Van Hoogen antar det skjedde i løpet av helga ettersom de nevnte gjenstandene fortsatt var på plass sist hun selv la noen ting inn i skapet på fredag.

Ironisk nok er det, foruten gjesteboka, ikke noe annet lesestoff som savnes fra biblioteket.

– Jeg vet ikke om den som gjorde det trodde det var ei tom notatbok eller noe. Jeg håper i alle fall at det ikke er snakk om at noen med viten og vilje har stjålet den. Hvorfor skulle noen ville gjøre det? undrer hun.

Van Hoogen understreker at hun ikke kommer til å snakke med politiet om saken. Hun bare håper at notatboka kommer til rette igjen.

– Det hadde vært veldig fint om den ble levert tilbake slik at folk kan fortsette å skrive hilsener når de er innom biblioteket.

Powered by Labrador CMS