Har hjulpet 1.200 unger i Gambia med skolegang:

– Kan du ikke lese og skrive, får du heller ikke jobb og familie

BIDRAR TIL SKOLEGANG: Knut Brandstorp har funnet fram det gambiske flagget og gjør seg klar for en ny tur i kampen mot analfabetismen i Gambia. – Ti av ti barn i Gambia har ett ønske, nemlig skolegang, sier han.

29. oktober setter Knut Brandstorp igjen kursen mot Gambia for å hjelpe flere unge med skolegang. Nå trenger han mer støtte fra lokalbefolkninga. 

Publisert

Rørosingen Knut Brandstorp har så langt vært i Gambia 36 ganger med pengegaver til barn og unge i det fattige landet i Vest-Afrika.

– Det startet for 25 år siden etter at kona døde. Drivkrafta har vært å bekjempe analfabetismen. Kan du ikke lese og skrive, får du heller ikke jobb og familie, forklarer 92-åringen. 

Har hjulpet 1.200 unger

I løpet av disse åra har Brandstorp samlet inn mer enn 1,5 millioner kroner fra næringslivet og privatpersoner på Røros. 

Brandstorp har regnet ut han har hjulpet om lag 1.200 unger i Gambia med skolegang. 

– I Gambia har ikke alle foreldrene råd til lærebøker og ransel. I tillegg er sko veldig viktig i et land med mye slanger. Et bidrag på 1.000 kroner er nok til å hjelpe ett barn med ett års skolegang. Og flesteparten av de som begynner på skole, fortsetter.

– Trist

Brandstorp sier videre at ungene som går på skole i Gambia også har skoleuniformer som blant andre mødrene syr. 

– I Gambia treffer jeg lille Ma som leier en eldre søster som har fått hjelp til skolegang. Den yngste får ikke hjelp. Det er trist at vi ikke bruker mer penger på de som har det mye verre enn oss.

Han legger til at det høyeste ønsket til barn i Gambia er å komme inn på skole.

Ny tur

29. oktober setter Brandstorp seg på flyet for å tilbringe tre uker i Gambia. 

– I år har jeg ikke hatt anledning til å ha innsamlingsaksjoner, og målet i år er å samle inn minst 50.000 kroner. Alle som vil bidra kan kontakte meg eller Rørosbanken. Pengene går uavkortet til kampen mot analfabetisme. Turen og oppholdet betaler jeg fra egen lomme, sier Knut Brandstorp. 

Powered by Labrador CMS