Tre bilførere fikk reaksjon fra politiet

KONTROLL: Torsdag morgen var politiet på plass ved Hov skole i Ålen sentrum.

Politiet har gjennomført to fartskontroller i Røros og Holtålen. De lover flere kontroller den neste tida.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Røros og Holtålen har vært til stede ved flere skoler den siste uka. I dag tidlig gjennomførte de en trafikkontroll ved Hov skole i Ålen sentrum.

Tre reaksjoner på to dager

– Politiet har i dag gjennomført trafikkontroll på Fylkesveg 30 ved Hov skole. Kontrollen ble gjennomført i forbindelse med skolestart i dag tidlig. To førere ble ilagt forenklet forelegg etter at de ble målt i 63 km/t i en skiltet 50 km/t-sone.

Det sier Eivind Rian, politibetjent ved Politiet i Røros og Holtålen.

Dagen før var politiet ute med lasermåleren på Røros. Også der vanket det forenklet forelegg.

– Onsdag gjennomførte vi trafikkontroll etter skoletid i Tollef Bredals vei på Røros. Der ble én fører ilagt et forenklet forelegg etter å ha blitt målt i 40 km/t i skiltet 30 km/t-sone. 

Lover flere kontroller

Rian sier at det for tida er mange barn som ferdes alene i trafikken for første gang i forbindelse med at de skal til og fra skolen. 

– Derfor er det veldig viktig at alle andre som også ferdes i trafikken tar hensyn til det og opptrer svært oppmerksomt og viser aktsomhet, sier han

Rian opplyser at politiet i tida framover prioritere trafikkontroller ved og rundt skolene i Røros og Holtålen som en del av «Aksjon skolestart», en landsomfattende aksjon for å forebygge alvorlige ulykker. Politiet vil kontrollere uoppmerksomhet, sikring av barn i bil, fart og rus.

 

 

Powered by Labrador CMS