Fylkesveg 30 stenges

STENGES: Nesvoll planovergang blir stengt for biltrafikk når det skal utføres vedlikeholdsarbeid på Rørosbanen.

Bane NOR varsler om stengning av Fylkesveg 30 på grunn av et større vedlikeholdsarbeid på Rørosbanen.

Publisert Sist oppdatert

To planoverganger på Fylkesveg 30 vil bli midlertidig stengt i perioden 24. august til midten av september. Årsaken til stengninga er at Bane NOR skal utføre et større vedlikeholdsarbeid på jernbanesporet.

Røros og Holtålen

De to planovergangene er Harborg planovergang og Nesvoll planovergang. Begge steder vil fylkesvegen bli midlertidig stengt mens arbeidet pågår. 

– Det vil være lokale omkjøringsmuligheter for nødetater. Omkjøring for annen trafikk (via E6/RV3 og FV705) vil bli skiltet med opplysningstavler, skriver Bane NOR i et brev til Holtålen kommune og Røros kommune.

Bedre sikkerhet og komfort

Bakgrunnen for stengninga er at det skal utføres vedlikeholdsarbeid på Rørosbanen fra Reitan stasjon til Glåmos stasjon. De gamle tresvillene har overskredet levetida og vil bli byttet ut med nye sviller i betong. 

– Det vil føre til en mer driftssikker jernbane, samt at komforten for de reisende økes, skriver Bane NOR.

Kan bli støy

Samtidig skal ballastpukken fornyes. Til jobben kreves en stor maskinpark.

– Det vil være aktuelt med noe for- og etterarbeider utover den angitte perioden. Svillebytte utføres ved hjelp av et sporombyggingstog og andre tilhørende tog og maskiner. Totalt vil tog og maskiner ha en samlet utstrekning på over 800 meter i og langs sporet.

Arbeidet vil bli utført om natta, og fylkesvegen vil etter planen bli stengt i til sammen 17 timer fordelt på fire datoer. 

Nærmeste naboer til jernbanen vil kunne oppleve noe støy i forbindelse med jobben. De vil bli varslet med egen SMS-melding om støyende arbeid.

STENGES OGSÅ: Harborg planovergang vil bli stengt en kort periode i september.

Tidspunkter og omkjøringer

Planovergangen ved Nesvoll er planlagt stengt fra klokka 20.30 den 31. august til klokka 5.00 den 1. september. Nødetater vil ha mulighet for omkjøring via kommunal veg, Vondgrovsvegen. Her blir ikke omkjøringa skiltet, men vegen vil være åpen for trafikk. Det vil være være trafikkvakt på stedet, ifølge Bane NOR.

Planovergangen på Harborg er planlagt stengt fra klokka 20.30 den 11. september til  klokka 5.00 den 12. september. Lokal omkjøring for nødetater er via gamle Johan Falkbergets veg. Veien er stengt med grind. Trafikkvakt ved sperring vil bistå med å eskortere nødetater på omkjøringsveg. 

Powered by Labrador CMS