Fortsatt leder i nasjonalparkstyret

STYRET: Det nye nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia.

Christian Elgaaen fortsetter som leder i nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia.

Publisert Sist oppdatert

– Christian Elgaaen, varaordfører i Røros, ble gjenvalgt som leder i nasjonalparkstyret. Ny nestleder er ordfører i Engerdal, Tor Erik Skramstad, skriver nasjonalparkstyret i en pressemelding. 

De har også valgt et nytt styre. 

– Det nye nasjonalparkstyret består av Christian Elgaaen (Røros kommune), Tor Erik Skramstand (Engerdal kommune), Norunn Krokeide (Trøndelag fylkeskommune), Ingrid Tønseth Myhr (Innlandet fylkeskommune), Eva Nordfjell (Sametinget) og Maths Mortensson (Sametinget).

Miljødirektoratet oppnevner styret. Kommunene og fylkeskommunene har oppnevnt nye representanter etter valget i fjor høst. Representantene fra Sametinget har samme oppnevningsperiode som Stortinget.

– Jeg er glad og takknemlig for tilliten. Det er fint å være gjenvalgt som leder i nasjonalparkstyret. Det er et interessant verv jeg har fått ha de siste fire årene, som jeg nå får fortsette i. Jeg ser fram til godt samarbeid med det nye styret og andre aktører i forvaltningen av verneområdene, sier Christian Elgaaen.

Nasjonalparkstyret har ansvaret for den daglige forvaltningen av verneområdene Femundsmarka nasjonalpark, Gutulia nasjonalpark, Langtjønna landskapsvernområde, Femundslia landskapsvernområde og Grøvelsjøen naturreservat. 

Ordningen med lokal forvaltning av nasjonalparker er unik for Norge. Etter hvert som naturen utsettes for mer press og slitasje, så er det vanskelige og viktige beslutninger som ligger til nasjonalparkstyret. Femundsmarka er en populær nasjonalpark med mange besøkende, i tillegg er dette viktige beiteområder for reindrifta. 

Gutulia er Norges minste nasjonalpark og en av de eldste. 

Powered by Labrador CMS