Annonsering  |  Abonnement  |  Om oss  |  Vår historie  |  Kontakt oss  |  Linker
Lokalavisa for Røros i 132 år. 1886 - 2018
Torsdag 3. januar
 
Kjøp e-avis
Bestille abonnement?

Velg abonnementstype:

Jeg ønsker også abonnement på e-avis (kr 150,–)
Navn:

Adresse:

Postnr.:  Sted:

Telefon/e-post:

Send faktura til annen adresse (f. eks for gave)

 

3. januar
6. desember 2018
Tidligere utgaver
Hent artikkelliste fra arkivet...
 
Søk i Fjell-Ljoms nyhetsarkiv:
 
Mer heder til Rrosbakern
Arne Sverre Modal fra KSL Matmerk overrekker diplomene til Rrosbakern personlig, Terje Lien.

I gr fikk Rrosbaker`n ved Terje Lien Spesialitet-diplomer for Rros Flatbrd og Rros Lemse. For bedriften er det stort kunne benytte Spesialitet-merket p to av sine produkter. Et slikt kvalitetsmerke skal bidra til styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon med kvalitetssystemer og kompetanse, og derigjennom synliggjring av kvalitetsfortrinn og opprinnelse overfor forbruker.

Tekst og foto: Hans B. Krogh

Rrosbaker`n er bygd p tuftene av Hjemmebakeren, og har tre ansatte. Formlet er bake et utvalg av kvalitets bakervarer med lokal bakgrunn. De baker fire produkter, flatbrd, lemse, pjalt og smultringer.
Bedriften leverte i fjor 40 tonn flatbrd, eller 1,5 million flak som stekes manuelt. Dette produktet str for rundt 80 prosent av omsetningen, eller rundt 2,5 mill. kroner i fjor.
Spesialitetsmerket
Et slikt merke p produktene er et kvalitetsstempel, og en annerkjennelse fra et uavhengi organ, KSL Matmerk.
Rrosbakerer`n fikk i fjor frste pris p Smakeriet, og i r tredjepris under arrangementet Matstreif i Oslo.
Det var Arne Sverre Modal fra KSL Matmerk som var tilstede for overrekke diplomeme.
-Jeg er like stolt som mottaker, hevdet han. For kunne f merket Spesialitet er det visse krav som m oppfylles, slikt som penhet/ innsyn, god konomi, kvalitetssystemer, kontroll med underleverandrer, sporbarhet og rlighet.
At dette var en stor dag for Rrosbaker`n var tydelig, og det skulle da blott bare mangle. Han fikk diplom nr. en og to for 2007.
Gratulanter
Gratulantene var mange. Tolgas ordfrer Marit Gilleberg holdt et lite foredrag om lokal matkultur, og poengterte at trenden i dag gr mot mer bevisst ernring, med sunn mat med en historie bak. Hun var stolt over det som var skapt av mat i Rrostraktene, sa hun fr hun kom med sine gratulasjonshilsener.
Vr egen ordfrer, John Helge Andersen, gratulerte med dagen og overrakte blomster, med beskjed om at disse burde han vise til sin 93-rige mor med takk for oppskriftene.
Ogs bankforbindelsen kom med blomster og gode ord.



© Alle rettigheter reservert Fjell-Ljom og AS Avisdrift.
Enhver kopiering av innholdet på disse sidene skal avtales med rettighetshaver.
Webutgaven publiseres av avisas redaksjon i system levert av Maxus Media